De grootste trends van New York Fashion Week | Fashionchick

2021-12-30 13:08:45 By : Mr. lee Mr

New York Fashion Week loste het startschot voor deze Fashion Month - een maand waarin nieuwe trends worden geboren of juist oude tijden herleven. Een snelle blik op de shows maakte een ding heel duidelijk: de gemiddelde mode-ontwerper bekijkt de toekomst met een optimistische blik.

Waar Parijs staat voor chique nonchalance, Copenhagen voor een coole variant op minimalisme en in Londen de punk-scene hoogtijdagen viert, staat New York bekend als dé plek waar trends worden geboren. Daarom: hoog tijd voor een samenvatting van de grootste trends.

Sex sells - wie weet dat inmiddels niet? Niet langer is de zogeheten male gaze hierin dominant, vrouwen kleden zich inmiddels vooral voor zichzelf of voor elkaar. En dat weten een aantal designers maar al te goed: bij Michael Kors, Eckhaus Latta en LaQuan Smit lieten hun modellen heel wat huid tonen. 

Pumps & high heels - Vernice Sp 0.9 Nero Sandalo in black voor dames

The Illusionist 5 Cm Slip | Transparent Black

Dat een jaar thuiswerken niet in de koude kleren is gaan zitten, was duidelijk terug te zien in een aantal shows en presentaties. Tom Ford - bekend om zijn hoge glamour-gehalte - gebruikte glitters, glimmers, lak en metallic door elkaar. Ook Moschino (erg kleurrijk), Collina Strada en Carolina Herrera deden er nog een schepje bovenop.

Hobo bags - Small Chain Hobo in white voor dames

Zonnebrillen - GG0668S-002 58 Sunglasses in multi voor dames en heren

Het joggingpak hebben we inmiddels officieel gecanceld: naast glitter en glamour willen we vooral weer chic en gekleed de deur uit. Hoe we dat doen? Als het aan Proenza Schouler, Rosetta Getty en Rodarte ligt in verfijnde - maar absoluut niet tuttige - jurken, grote trenchcoats en eigenlijk alle klassiekers, maar dan met een stoere twist. 

Satchels - Handbag Soft Croco in black voor dames

Tot slot moeten we ook niet vergeten dat we het verre reizen zo erg hebben gemist. De designers van modehuizen Coach, 3.1 Phillip Lim, Bevza en Adeam beaamden dit met collecties die niet misstaan op een leven aan de Franse Rivièra. 

Recap Amsterdam Fashion Week: de grootste talenten op een rij

De allergrootste catwalktrends van Copenhagen Fashion Week

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook 4 outfits om te dragen naar een trouwerij dit najaar Fashion Lees ook All Stars zijn hot en zo draag je ze als een celeb Fashion Lees ook 5 outfitideeën waarmee je elke (zomer)storm doorstaat Fashion Lees ook Show your skin - tips voor een nude of transparante look Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

4 outfits om te dragen naar een trouwerij dit najaar

All Stars zijn hot en zo draag je ze als een celeb

5 outfitideeën waarmee je elke (zomer)storm doorstaat

Show your skin - tips voor een nude of transparante look

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.